U wilt flexibiliteit in uw netwerk. U wilt wel werken met een netwerk-oplossing, maar niet de kosten daarvan. U wilt weten wat de maandelijkse kosten zijn. U wilt altijd up-to-date zijn. 

ASP de oplossing

ASP service brengt uitkomst bij automatiseringsknelpunten. Op deze manier is namelijk een compleet automatiseringspakket aan te bieden, tegen een vast maandelijks bedrag, de zogenaamde automatisering uit de kraan. Kiest u voor ADMIN-Portal.nl als uw partner, dan bepaalt u altijd zelf hoe ver de kraan open gaat.

Application Service Provision maakt het mogelijk om te voorkomen dat software op elke PC apart geïnstalleerd dient te worden. De software die via het ASP concept wordt aangeboden is altijd beschikbaar via het netwerk. ADMIN-Portal.nl zorgt ervoor dat de gebruiker altijd kan beschikken over de laatste versie.

Aan de hand van een voorbeeld wordt duidelijk hoe dit werkt: een computergebruiker wil een brief wil schrijven en gebruikt daarvoor het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word ©.

Voordelen ASP voor u als klant

Toegang tot Internet wordt centraal geregeld vanuit de ADMIN-Portal.nl server locatie. ADMIN-Portal.nl garandeert een razendsnelle toegang tot Internet en past complexe beveiligingtechnieken toe. ADMIN-Portal.nl maakt altijd gebruik van hoogwaardige en betrouwbare apparatuur. Zulke geavanceerde systemen vallen bij de meeste organisaties buiten het budget.

ADMIN-Portal.nl heeft een professionele helpdesk voor de meest gangbare kantoorsoftware. De aangeboden desktop is erg flexibel. Wijzigingen in programmatuur zijn snel door te voeren. ADMIN-Portal.nl heeft veel programma’s met licenties op voorraad. Nieuwe programmatuur is doorgaans binnen 24 uur beschikbaar.

Een combinatie van eigen software en de ADMIN-Portal.nl desktop is mogelijk. De klant kan bepaalde software intern houden, en toch gebruikmaken van de desktop. 

Klanten van ADMIN-Portal.nl zijn minder investering kwijt aan software. ADMIN-Portal.nl koopt software in voor alle gebruikers van alle klanten. Uiteraard met flinke kortingen. Individuele klanten van ADMIN-Portal.nl profiteren daarom mee van een korting die doorgaans alleen geldt voor afnemers van een groot aantal licenties. 

De klant betaalt voor het ICT-pakket een vast bedrag per gebruiker per maand. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan.

Voordelen voor uw automatiseringsafdeling

Het onderhoud aan hardware wordt aanzienlijk vereenvoudigd. ASP reduceert het totaal aantal servers aanzienlijk. In een ideale situatie zijn zelfs geen server meer bij de klant aanwezig. ADMIN-Portal.nl’s applicatieserver biedt alle benodigde ICT-services.

 
Het ASP concept kan toegepast worden op verouderde PC’s. Vaak is het zo dat nieuwe versies van sofware een aanzienlijk groter beslag leggen op de processorsnelheid, geheugen en harde schijf van de gebruikte computer. Bij gebruik van ASP worden deze faciliteiten van de servers benut. Deze computers zijn zodanig ingericht dat deze een optimale werking van het ASP concept garanderen. Door gebruik te maken van TCs (Thin Clients) kan een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd worden, omdat deze apparaten goedkoper en minder storingsgevoelig zijn dan gewone PCs. Bovendien zijn de TCs volledig gebruikersonafhankelijk zodat ze flexibel ingezet kunnen worden. 

ADMIN-Portal.nl verzorgt al het onderhoud aan de verbindingen tussen de verschillende vestigingen van een bedrijf. ADMIN-Portal.nl garandeert dat deze lijnen presteren volgens de vooraf vastgelegde normen. Het onderhoud aan de lijnen wordt vaak onderschat. Slechte prestaties zijn dikwijls het gevolg van onvoldoende beheer. Met ASP blijft de IT-afdeling alleen verantwoordelijk voor het beheer van het kantoornetwerk. 

ADMIN-Portal.nl garandeert de beschikbaarheid van zowel hardware als software. Een per klant opgestelde overeenkomst beschrijft de beschikbare schijfruimte per gebruiker. De klant hoeft dus nooit meer extra harde schijven aan te schaffen om de gebruikers te voorzien van de nodige opslagcapaciteit.

 
Een van de meest tijdrovende zaken is het up-to-date houden van de software. Ook dit is niet langer nodig, want ADMIN-Portal.nl regelt alle updates centraal. In overleg met de klant komen nieuwe versies van software beschikbaar. Conflicten die ontstaan doordat eindgebruikers verschillende versies van de software gebruiken, behoren tot het verleden. ADMIN-Portal.nl kan tevens voorzien in het beheer van de licenties van de gebruikte software.

 
ADMIN-Portal.nl scant alle programmatuur, documenten, e-mails e.d. op virussen volgens de meest recent bekende virusdefinities. Dit scannen verloopt razendsnel omdat alle software en documenten zich op één centrale locatie bevinden. Het is dus niet meer nodig om alle computersystemen afzonderlijk te controleren. Dit betekent niet dat alle computers virusvrij zijn. Het garandeert wél dat de documenten en programma’s op de ADMIN-Portal.nl desktop vrij zijn van virussen.

 
Door deze tijdsbesparing komt er meer tijd beschikbaar voor de dienstverlening aan de interne klanten. Ook kan de afdeling zich meer richten op beleidsmatige zaken en een actievere rol spelen in kritische bedrijfsprocessen.

Voordelen van ASP voor uw gebruikers

Als het bedrijf gebruik gaat maken van ASP diensten, verandert er in eerste instantie weinig voor de gebruikers. Ze zien hetzelfde computerbeeld als voorheen, met vrijwel dezelfde functionaliteit. Maar de techniek erachter werkt volledig anders. De software staat immers niet meer op uw PC geïnstalleerd, maar bereikt de computer via een netwerkaansluiting. Daarmee krijgt de gebruiker een aantal nieuwe mogelijkheden.

 
De desktop is niet meer plaatsgebonden. De gebruiker laadt de software en de documenten in over het netwerk. De computer met de clientsoftware kan aangesloten zijn op het netwerk van de zaak. Of de gebruiker zet via een telefoonlijn een verbinding op vanuit huis of een hotel. Ook draadloze verbindingen behoren tot de mogelijkheden.

 
De desktop is niet meer computergebonden. Alleen de clientsoftware moet op de computer staan. Meer is niet nodig. De software start automatisch de desktop op en de gebruiker kan aan de slag. Met de situatie zoals hij/zij die de laatste keer, op welke computer dan ook, heeft achtergelaten.

 
De gebruiker werkt altijd met de nieuwste versie van de software. Welke computer hij ook gebruikt, het programma is altijd hetzelfde. Er bevindt zich immers maar één versie op de applicatieserver. Versieconflicten doen zich dus nooit meer voor.
Zolang hij met de ADMIN-Portal.nl desktop werkt, heeft de gebruiker altijd permanent toegang tot het Internet. E-mail is dus altijd beschikbaar en er kan onbeperkt op het Internet worden gesurft.

De kosten van ASP

Uit onderzoek van diverse bureaus is gebleken dat ASP aanzienlijke besparingen kan opleveren buiten het feit dat nu eindelijk de automatiseringskosten inzichtelijk worden. Uiteraard kan het absolute besparingspercentage niet gegeven worden, omdat dit afhankelijk is van de individuele situatie bij een organisatie. Als indicatie wordt, door deze bureaus, afgegeven dat dit percentage rond de 30% ligt. Daarnaast heeft u een maandelijks overzicht van de kosten die u gemaakt heeft voor de automatisering.  

 
Het ASP concept van ADMIN-Portal.nl biedt bedrijven en gebruikers veel voordeel. Ook financieel-economisch is ASP een interessante optie. Het blijft immers lastig om de kosten en het rendement van een automatiseringsinfrastructuur goed in te schatten. 

 
Deze infrastructuur wordt wel vergeleken met een wagenpark. Een bedrijf dat de autos least heeft wel de lusten, maar niet de lasten. Wel de mobiliteit, maar niet de onzekerheden en de kopzorg.

ASP is net als leasen: de kosten zijn altijd helder, vooraf en achteraf. Dat is prettig voor het management, want het beheer van een automatiseringsinfrastructuur is geen kernactiviteit. Net zo min als de exploitatie van een wagenpark.

Zonder ASP:

Microsoft Word © staat geïnstalleerd op de harde schijf van de computer waarachter de gebruiker werkt. Zodra hij/zij dit programma opstart, wordt het in het werkgeheugen van de computer geladen. De gebruiker kan het document gaan schrijven. Als het klaar is, slaat de gebruiker het op zijn/haar eigen harde schijf (lokaal) – of via het netwerk op een centrale computer (een fileserver).

Met ASP:

Indien gebruikt wordt gemaakt van ASP, staat Microsoft Word niet op de PC van de gebruiker geïnstalleerd, maar wordt het opgestart vanaf een centrale computer. Deze computer wordt de applicatieserver genoemd. De applicatieserver biedt de gebruiker het gewenste programma aan via het netwerk waarop beide computers zijn aangesloten. Ook nu heeft de gebruiker de keuze: hij kan het aangemaakte document op z’n eigen PC bewaren of op een fileserver.

 
Het voordeel is duidelijk: de software, in dit geval Microsoft Word, hoeft niet op elke PC afzonderlijk geïnstalleerd te worden, maar slechts éénmaal op de applicatieserver. Ook nieuwere versies van het programma hoeven maar één keer op de applicatieserver geïnstalleerd te worden. Alle gebruikers kunnen ’s morgens vroeg meteen gebruik maken van de nieuwste versie.

Als de geschreven brief is opgeslagen op een van de fileservers van ADMIN-Portal.nl, hoeft de eindgebruiker ook niet meer bang te zijn dat deze verdwenen is. ADMIN-Portal.nl zorgt automatisch voor een backup van alle opgeslagen bestanden.

Het maakt nu ook niet meer uit achter welke computer de gebruiker de volgende dag plaatsneemt. Hij/zij heeft de beschikking over zowel het tekstverwerkingsprogramma als de brief die is opgeslagen
Informatie:

www.ADMIN-Portal.nl 

E-mail: info@ADMIN-Portal.nl 

Tel.: 077 – 35 22 225